Gewichtsconsulentie

Gewichtsconsulentie en voedingsadvies

Lekker en gezond eten, dat willen we allemaal. Maar zo nu en dan eens een keer een heerlijk feestdiner of een flink stukje gebak bij een verjaardag, dat willen we ook. En terecht. Onder elkaar en met elkaar: dat is het motto. Altijd let je zo goed als je kan op je voedingspatroon. Je neemt een goed ontbijt, een uitgebalanceerde lunch en een stevig bord avondeten. “Genoeg is genoeg”, zo zegt je lichaam (meestal). “Maar wat is genoeg en met welke voeding is die genoegdoening bereikt?”, zo vraag je jezelf af. De spiegel vertoont een vertekend beeld, de weegschaal blijkt weerbarstig en voor de zoveelste keer zit je niet echt lekker in je vel.

Gewichts- en voedingsconsulentie
Misschien wilt u op een verantwoorde manier wat kilootjes kwijtraken. Misschien streeft u simpelweg naar een gezonde(re) leefstijl. Of misschien wilt u wat meer weten over de fabels en de feiten over voeding en beweging. Een gewichtsconsulent beschikt over de juiste kennis en ervaring om u hierover te informeren en optimaal te begeleiden.

Een gewichtsconsulent adviseert, begeleidt en motiveert iedereen die te maken heeft met een gewichtsprobleem. Dit kan zowel overgewicht als ondergewicht zijn. Een gewichtsconsulent is tevens uw steun en toeverlaat als het gaat om voedingsvragen naar een gezond eet- en leefpatroon.  Een gewichtsconsulent mag echter niet verward worden met een diëtist, bij laatstgenoemde bent u in behandeling wanneer u omwille van medische redenen een specifiek dieet nodig heeft.

Waarbij kan een gewichts- en voedingsconsulent u helpen
– Een gezond(er) eet- en leefpatroon
– Het bereiken van een gezond gewicht
– Het oplossen van problemen met de stoelgang
– Al uw vraagstukken op het gebied van voeding
– Meer vitaliteit en meer energie
– Verantwoorde dagelijkse voeding
– Een persoonlijk plan van aanpak met adviezen

Misschien zet u ook graag een eerste stap naar een gezonde leefstijl.
In dat geval verwelkom ik u van harte bij L’Esprit du Coeur.

Aanvullende en ondersteunende disciplines bij L’Esprit du Coeur
 Bindweefselmassage bij afslanken (Pluspakketten en Toppakket):
Voor een sneller resultaat bij afslanken wordt tevens de techniek van de bindweefselmassage toegepast. Deze massagediscipline werkt stevig en diep in op de huid, waardoor de huid niet alleen mooier wordt maar tevens in omvang afneemt. De massage wordt twee keer per week toegepast. Het resultaat is na ongeveer zes behandelingen duidelijk merkbaar. De meest bekende ‘probleemgebieden’ kunnen worden aangepakt: de buik, de billen en de benen. In een zorgvuldig onderling overleg wordt met u besproken welke bindweefselmassages gaan worden ingezet.

 Lichaamspakkingen (Pluspakket 2 en Toppakket):
Lichaamspakkingen kunnen worden toegepast na een bindweefselmassage. Door middel van een bijzondere massagetechniek wordt een speciaal samengestelde gel op uw huid aangebracht, waarna het behandelde deel wordt gewikkeld in een hiervoor bestemde folie. Uw lichaam wordt vervolgens toegedekt en we laten de pakking minimaal 15 minuten inwerken.

De gebruikte gel heeft een positief effect op de afbraak van de onderhuidse vetcellen. Tevens wordt door het verkoelende karakter van de behandedling de doorbloeding van de huid gestilmuleerd waardoor de afvalstoffen sneller kunnen worden afgevoerd.

Prijzen (per januari 2020)

 Behandeling(en)  – Inhoud / (Opmerking) Prijs
 Intakegesprek € 57,50
 Vervolgconsult
30 min
€ 32,50
 Vervolgconsult
45 min
 € 48,50
 Basispakket 1  – Intakegesprek
 – 4 vervolgconsulten, 30 min € 163,50
 Basispakket 2  – Intakegesprek
 – 8 vervolgconsulten, 30 min € 289,50
 Pluspakket 1  – Intakegesprek
 – 8 vervolgconsulten, 30 min
 – 10 bindweefselmassages € 549,00
 Pluspakket 2  – Intakegesprek
 – 8 vervolgconsulten, 30 min
 – 10 bindweefselmassages
 – 10 lichaamspakkingen € 669,00
 Toppakket  – Intakegesprek
 – 8 vervolgconsulten, 30 min
 – 10 bindweefselmassages
 – 10 lichaamspakkingen
 – 10 lessen Slanker met Yoga  € 749,00

Consulten
Consulten vinden op afspraak plaats via een intakegesprek.

Vergoeding via uw zorgverzekering
(Deel)vergoeding is mogelijk via uw zorgverzekering. Bekijk hiervoor uw polisvoorwaarden of bespreek dit met ons tijdens uw intakegesprek.

Lesley van Goch
Lesley van Goch is geaccrediteerd gewichts- en voedingsconsulente, ingeschreven bij Beroepsvereninging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) onder lidmaatschapsnummer 5296.