Energie

Energie

Binnen de Oosterse gezondheidsleer is Qi (spreek uit: tsjí ) de levensenergie en deze is de basis van alle leven. Ook wij mensen bestaan uit energie. Een goede energiestroom in en om ons lichaam is noodzakelijk om goed te kunnen functioneren.

Tegelijkertijd verbruikt ons lichaam ten behoeve van haar functioneren ook energie. Als brandstof hiervoor dient onze voeding. Ter verbranding ademen we zuurstof.

Wanneer er een blokkade ontstaat door overdaad ( b.v. stress of te veel eten) of door tekorten (zoals slechte voeding of te weinig lichaamsbeweging) dan zijn lichamelijke (fysieke) of psychische problemen een mogelijk gevolg.

Door het toepassen van Thaise Yogamassage, aldus door drukpuntmassage in combinatie met strekkingen van de chakra- en energiebanen, wordt de doorstroming van Qi geactiveerd en kan Qi weer vrij en gelijkmatig stromen. Thaise Yogamassage werkt sterk vitaliserend.

Het bereiken van een vrije doorstroom van energie gebeurt ook door middel van acupressuur als op zichzelf staande behandelvorm (gegeven op de energiebanen en de acupressuurpunten) of door triggerpoint therapie. Blokkades door spanningen worden opgeheven.

Ook de haptonomische ontspanningsmassage is binnen dit kader zeer wel toepasbaar. Het lichaam wordt weer één geheel; lichaam en geest worden met elkaar verbonden.

Bij een behandeling wordt tevens aandacht besteed aan voeding, gedrags- en denkpatronen.

Deze kunnen immers ook effect hebben op de energiebalans.
Energie draagt bovendien niet slechts een persoonlijk karakter, maar is tevens interactief verbonden met onze (in)directe omgeving.

Zoals de bron ons voedt, zo voeden wij de bron.