Sportmassage

Sportmassage
Preventie in werking


Sportmassage is een massagevorm die bij de meeste mensen bekend is.

Er wordt gewerkt met massageolie. Met behulp van de sportmassage als behandelvorm worden prikkels afgegeven door gebruik te maken van diverse technieken waaronder strijkingen, knedingen en kloppingen.

Het gehele lichaam wordt gedraineerd (lees: gereinigd).

Hierdoor kunnen vermoeidheidsverschijnselen worden teruggedrongen, ontstaat er een betere doorbloeding van het spierweefsel en een snellere afvoer van afvalstoffen die vermoeidheidsverschijnselen of pijn veroorzaken. Voorts brengt de sportmassage een ontspanning in het lichaam teweeg waardoor stress of sportieve geladenheid kunnen verdwijnen.

Vanzelfsprekend wordt sportmassage tevens toegepast teneinde de relevante spiergroepen juist te stimuleren en te activeren. Sportmasseurs bereiden op deze wijze de sporter voor op een wedstrijd of op de te leveren prestatie. In de massagetherapie worden dezelfde technieken toegepast om op (en via) de betreffende spiergroep een prikkel af te geven die het lichaam stimuleert.

Het is op deze manier en vanuit deze invalshoeken dat binnen een therapeutische behandeling de diverse technieken zoals die bekend zijn uit de sportmassage worden gebruikt.

Sportmassage an sich is vanzelfsprekend geen therapeutische behandeling en wordt niet vergoed door de zorgverzekeraars.