Kruidenstempel massage

Kruidenstempel massage
Geur- en kleurrijke balans


Deze massage is een behandelvorm waarbij het lichaam wordt gemasseerd met olie en basisch zout,
 pH-waarde circa 8,5. Men krijgt hierdoor een peeling, wat de huiddoorbloeding stimuleert, dode huidcellen verwijdert en het genereren van nieuwe huidcellen bevordert.

Door het verwarmen van de kruidenstempels komen de geur en de heilzame werking van de kruidenvrij. Diverse spieren van het lichaam worden op vaste plaatsen (de zogenaamde drukpunten) ‘gestempeld’ met de warme kruidenstempels, zoals dat ook gebeurt bij een drukpunt massage. Door de warmte en de peeling worden de werkzame stoffen goed opgenomen door de huid.

Via ons grootste zintuig (de huid) bereiken de kruiden het lichaam en geven daar hun helende werking af.

In een prachtige balans tussen de componenten warmte en kruiden worden lichaam en geest uitgenodigd te ontspannen, te ontgiften, te revitaliseren. De Kruidenstempel massage is een mooie behandeling die balans brengt voor lichaam en geest. Deze massage stimuleert de doorbloeding en activeert de  stofwisseling. Afvalstoffen worden, door de massage gestimuleerd, via de huid uitgescheiden.

Kruiden hebben zo hun eigen werking. Ze stimuleren of kalmeren. Ze stimuleren bijvoorbeeld de stofwisselingsfuncties of helpen lichaam en geest ontspannen of ze worden toegepast bij specifieke klachten. In verschillende massagetradities en culturen zoals de Ayurvedische en de Thaise massagetraditie, kent men sinds eeuwen de toepassing van kruiden bij massage.

Locale kruiden worden in de juiste verhoudingen samengevoegd. Ze worden in linnen verpakt tot een heerlijk geurende buidel. Warmte activeert de bloedcirculatie en lost spanningen op, waardoor ontgifting wordt bevorderd.

In mijn praktijk gebruik ik standaard een combinatie van 12 Europese kruiden. Het is ook mogelijk om te kiezen voor Thaise kruiden. 

Kruidenstempelmassage kan een onderdeel zijn van Thaise Yogamassage en zodanig dus ook onderdeel van een therapeutische behandeling, waardoor deze in dat geval wordt vergoed door de zorgverzekeraars.

Als losstaande behandeling wordt de kruidenstempelmassage niet vergoed door de zorgverzekeraars.