Thaise Yoga

Thaise Yogamassage Therapie
De helende souplesse

 Thaise Yogamassage combineert technieken die gewoonlijk apart in de Westerse fysiotherapie gevonden worden (zoals manuele therapie en strekkingen) met invloeden uit de Chinese acupressuur(drukpuntmassage) én de Indiase yogaZo ontstaat een massage die gebaseerd is op de Westerse wetenschap engecombineerd wordt met de Oosterse denkwijze.

Welbeschouwd is de Thaise Yogamassage niet in eerste aanleg een manuele (door de hand gegeven) massage, maar veelmeer een souplesse beoefening voor zowel degene die de behandeling ondergaat áls voor de therapeut.
  

U ligt, gekleed in gemakkelijk zittende soepele kleding, op een futon. De Thaise Yogamasseur beoefend als het ware met uw lichaam (de vooraf besproken) rekkende en strekkende bewegingen die binnen de yogaleer herkend en erkend worden. Daarnaast (afhankelijk van de klachten en wederom in overleg) kan drukpuntmassage worden toegepast voor een nog diepere therapeutische behandeling. Het aantal mogelijke variaties is hier waarlijk niet te beschrijven, de reacties erop evenwel in één woord: Geweldig!

Thaise Yogamassage werkt op energetisch en fysiek niveau diep door. De massage brengt de doorstroming van de energiebanen en chakra’s in balans, werkt aardend en geeft een gevoel van innerlijke rust en ruimte. 
Thaise Yogamassage is heel anders dan een Westerse massage. De massage is dynamischer, afwisselender en zonder olie. In Thailand geniet de Thaise Yogamassage veel aanzien als methode om zowel lichamelijk als mentaal jong en vitaal te blijven.

Van oorsprong had de massage een heilige status en werd louter door Boeddhistische monniken in tempels gegeven. Nog steeds ziet men deze Boeddhistische grondslag in de massage weerspiegeld. Ze wordt gegeven vanuit liefde, mildheid en respect. Daarnaast maakt Thaise Yogamassage de spieren soepel, gewrichten sterker, activeert het de bloedsomloop en het lymfesysteem en verbetert het de vitaliteit.
 
De Thai noemen hun massagevorm met een knipoog ook wel ‘yoga voor luie mensen’. Doordat de masseur de strekking geeft, en u het niet zelf hoeft te doen, kunt u vanuit een veel diepere, meditatieve ontspanning de yoga oefeningen ondergaan. Hierdoor werken deze nog beter door. En natuurlijk profiteert u als gemasseerde niet alleen van de uitwerking van de strekkingen, maar ontvangt u tevens een heerlijke ontspannende massage.

De ervaring leert dat mensen met aandoeningen als artrose(gewrichtslijtage) of Bechterew (bewegingsbeperking in de gewrichten) buitengewoon veel baat hebben bij de bewegingstherapie die de Thaise Yogamassage hen biedt. Ook lage rugklachten, futloosheid, RSI klachten en reumatische aandoeningen behoren tot de aandachtspunten van deze behandelvorm.

De Thaise Yogamassage heeft tijdens mijn opleiding tot sportmasseur ‘toevallig’ mijn pad gekruist en heeft zich vanaf dat moment voor altijd in mijn hart gesloten. Het is soms moeilijk om de kracht van deze massagevorm onder woorden te brengen. Evenwel is het ervaren ervan een heilzame openbaring voor zowel lichaam als geest.

Thaise Yogamassage is een therapeutische behandeling en wordt vergoed door de zorgverzekeraars.